Over ons

Durable Water Solutions (in het kort: DWS) is gespecialiseerd in ecologisch waterbeheer, biologisch baggeren en op een duurzame en verantwoorde manier verwijderen van eendenkroos. We richten ons op de overheid, provincies, gemeenten en waterschappen.
Inmiddels zijn wij een begrip in Nederland met onze innovatieve afzuigmethode voor het schonen van watersystemen. Het systeem is zo ontwikkeld dat het eenvoudig te bedienen is, zeer doeltreffend te werk gaat en geen schade aanbrengt aan het waterleven.

Het materiaal wat wij “oogsten” wordt duurzaam verwerkt. Zo worden organische reststromen bijvoorbeeld omgezet naar een rijke bodemverbeteraar.

Wij beschikken over vakkundige medewerkers en gespecialiseerd gereedschap aangepast voor elke situatie. Als innovatief bedrijf waarbij duurzaamheid en een no-nonsens mentaliteit voorop staat, werken wij graag aan vernieuwende initiatieven en zetten ons dagelijks in voor gezonde watersystemen en tevreden klanten.

Wij adviseren, ondersteunen  en ontzorgen. DWS voert opdrachten uit voor zowel gemeenten, de rijksoverheid en waterschappen als voor bedrijven, instellingen en de particuliere sector. Tevens werken wij samen met instanties die duurzaam waterbeheer een warm hart toe dragen.

Bij onze werkzaamheden wordt te allen tijde rekening gehouden met de aanwezige flora en fauna. De DWS-methode is niet schadelijk voor flora en fauna en werkt in veel gevallen niet verstorend. Bij de werkzaamheden volgt DSW de gedragscode Wet Natuurbescherming Waterschappen om schade aan (beschermde) natuur te voorkomen.

Onze werkwijze is opgebouwd uit vier onderdelen:

Z

Veldscan

Inventarisatie van de locatie

Z

Analyse

Data uit de veldscan wordt geanalyseerd

Z

Advies

Uw wensen worden samen met de data uit de veldscan verwerkt tot een advies en schoningsvoorstel op maat

Z

Uitvoering

Concrete uitvoering van het schoningsvoorstel middels de DWS-methode.

Een drietal zaken die daarbij van belang zijn

Z

Korte termijn beheer

Het schonen van uw watersysteem

Z

Lange termijn beheer

Evenwicht duurzaam herstellen

Z

Monitoring

Controleren van het watersysteem en adviseren over het vervolg-beheer

Teamleden

Pascal Arts

Medeoprichter/ Projectleider

Armand Lipperts

Medeoprichter/ Rekenmeester

Eward Timmerman

Medeoprichter/ Landschapsecoloog